ProFuel V-PROTEIN CLASSIC arašídové máslo, 1000 g
Kromě vysokého obsahu bílkovin a optimální biologické hodnoty se nám pomocí V-PROTEIN podařilo vyvinout výjimečně lahodný veganský proteinový prášek, který lze srovnat s jakýmkoli klasickým proteinovým práškem (syrovátkou atd.). Zapomeňte tedy na vše, co jste již slyšeli o veganském proteinovém prášku, a užijte si nyní V-PROTEIN ve své oblíbené chuti.
Náš nový V-PROTEIN s perfektními výživovými hodnotami a senzačně lahodnou chutí! Kromě vysokého obsahu bílkovin a optimální biologické hodnoty se nám díky našemu veganskému proteinu - zkrátka V-PROTEINU - podařilo vyvinout neuvěřitelně lahodný veganský proteinový prášek. Zapomeňte tedy na vše, co jste slyšeli o veganském proteinovém prášku, a odstraňte všechny negativní zkušenosti s rostlinným proteinovým práškem, užijte si od této chvíle mimořádně kvalitní a neuvěřitelně lahodný veganský proteinový koktejl.
V-PROTEIN Highlights - to jsou důvody, proč je náš veganský protein tak výjimečný:
- Vysoký obsah proteinu: 75+ g proteinu na 100 g
- vysoký obsah 18,5 g BCAA ve 100 g
- Prvotřídní chuť
- Krémová, lehká konzistence
- Dokonalý profil aminokyselin
- Nejvyšší biologická hodnota: PDCAAS 100!
- Velmi dobře tolerováno
- Ze žlutého hrachu - pěstovaného v Německu!
- Bez alergenů - žádná sója, žádná pšenice
- Bez umělých barviv nebo plniv
- Bez sóji a laktózy
- Bez přidaného cukru
- 100% vegan a Made in Germany
- ekologicky udržitelný zdroj bílkovin (krátké transporty - celá produkce se odehrává v Německu, minimum spotřebované vody, s nízkou zátěží pro půdu)
Výživová hodnota: | ve 100 g: | v porci (30 g): |
Energetická hodnota | 1753 kJ / 415 kcal | 526 kJ / 124 kcal |
Tuk | 9,2 g | 2,7g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 2,4 g | 0,73 g |
Uhlohydráty | 2,6 g | 0,79 g |
- z toho cukr | 0,08 g | 0,02 g |
Vláknina | 1,4 g | 0,42 g |
Bílkoviny | 75,9 g | 22,7 g |
Sůl | 2,3 g | 0,70 g |
Složení: isolát ze žlutého hrachu, aroma, zahušťovadlo xantanová guma, L-Methionin, sladidlo sukralóza, L-Tryptofan
Aminokyselinový profil na 100 g | obsah: |
Leucin | 8,5 g |
Valin | 5,2 g |
Isoleucin | 4,9 g |
Lysin | 7,7 g |
Threonin | 3,8 g |
Fenylalanin | 5,8 g |
Methionin | 1,6 g |
Tryptofan | 1,2 g |
Histidin | 2,5 g |
Prolin | 4,2 g |
Tyrosin | 3,9 g |
Arginin | 8,5 g |
Glycin | 4,1 g |
Cystein | 1,0 g |
Kyselina glutamová | 16,3 g |
Kyselina asparagová | 11,3 g |
Serin | 5,3 g |
Alanin | 4,2 g |
Označení: Proteinový instantní prášek pro přípravu aromatického nápoje. Se sladidlem. Příchuť arašídové máslo
Doplněk stravy, vyrobeno v Německu.
Hmotnost: 1000 g - 33 porcí
Výrobce: mewell GmbH, Heiligenbreite 22, 88662 Überlingen
Návod na přípravu:
30 g prášku (2 odměrky) dejte společně s 400 ml tekutiny (voda, mléko, ovesné mléko, mandlové mléko,...) do shakeru a dostatečně protřepejte asi 10 sekund. A rázem vykouzlíte krémově chutný shake. Samozřejmě můžete přidávat do vašeho müsli, kaše,.... pro chutné zvýšení obsahu bílkovin. Nebo co třeba čerstvé smoothie s extra porcí bílkovin? Tenhle prášek lze použít na mnoho způsobů. Je vhodný i na pečení - jako přísada do muffinů, lívanců nebo buchet. Můžete ho přidávat i do domácích energetických tyčinek a kuliček s datlemi a mandlemi. Je to jen o vaší fantazii.
Doporučené užití: Ráno / večer / po tréninku
Díky vysokému obsahu bílkovin 76% poskytuje náš veganský proteinový prášek 22,7 gramů vysoce kvalitních veganských bílkovin na jednu porci a pouze 0,79 gramů uhlohydrátů a 2,7 gramů tuku. Díky striktnímu odmítání přidaného cukru je náš veganský protein bez cukru a dokonale vhodný pro jakoukoli stravu.
Veganský proteinový prášek - plný chuti a bez přidaného cukru
Jednoduše chutné a veganské: protein, který už neznamená žádné kompromisy! Od roku 2013 jsme absolutními profesionály ve vývoji lahodných, veganských fitness a zdravých produktů. Protože ProFuel vyrábí pouze veganské výrobky, můžeme se plně soustředit na vývoj nejlepších veganských produktů ve srovnání s jinými výrobci. Proto nás těší, že se nám opět podařilo dát veganské bílkovině výjimečně chutnou, plnou a přirozenou chuť. Kromě toho má náš veganský proteinový prášek dokonalou krémovou konzistenci – prostě tak, jak by chutný koktejl měl vypadat. Náš proteinový prášek se navíc během chvilky rozpustí v jakékoli tekutině.
Jsme si jisti, že náš nový veganský proteinový prášek vytvoří jeden z nejchutnějších veganských proteinových koktejlů, jaké kdy byly. A protože jsme zcela přesvědčeni o geniální chuti, představujeme vám veganský protein hned od začátku v 7 neuvěřitelných příchutích. Kromě klasik, jako je čokoláda a vanilka, můžete také získat náš veganský proteinový prášek v ovocných verzích, jako jsou jahody a banány. A pro fanoušky „ořechů“ mezi vámi máme nejchutnější příchuť lískových oříšků a arašídového másla na začátku s veganskou bílkovinou. A v neposlední řadě pro vás máme absolutní specialitu - veganský proteinový prášek s příchutí jablečného koláče - lahodný jablečný koláč podle amerického modelu. Díky velkému výběru různých chutí pro tebe máme opravdu hodně pestrosti.
100% biologická hodnota a 100% veganské bílkoviny znovuobjeveny
Skvělá chuť je jedna věc - ale co „vnitřní hodnoty“ našeho veganského proteinu? Kromě zvláště vysokého obsahu bílkovin působí náš veganský proteinový prášek s nízkým obsahem tuků a uhlohydrátů. Avšak pouze vysoký obsah bílkovin nevytváří dobrý veganský proteinový prášek! Rozhodujícím faktorem pro tuto hodnotu je, jak dobře tělo dokáže absorbovat a nakonec využít veganský proteinový prášek - a zde jsou velké rozdíly.
Aby byl protein vysoce vstřebatelný, musí mít esenciální aminokyseliny, které jsou v něm obsaženy v optimální složení. Náš veganský protein má přirozeně vysoký obsah BCAA (leucin, izoleucin a valin) a ve srovnání s jinými bílkovinnými prášky je zvláště bohatý na lysin. U dvou esenciálních aminokyselin methioninu a tryptofanu je však hrachový protein poněkud slabší a dosahuje pouze hodnoty 76 (PDCAAS). Proto jsme konkrétně vylepšili aminokyselinový profil našeho veganského proteinu methioninem a tryptofanem, čímž jsme dosáhli dokonalé biologické hodnoty PDCAAS 100. Takže pokud vám někdo chce říct, že syrovátkový protein má lepší profil aminokyselin než veganský proteinový prášek, nyní se můžete s jistotou odvolat na náš nový veganský protein. :) Pro veganské bílkoviny jsme nešetřili žádné náklady a úsilí na znovuobjevení veganských proteinových prášků! Také cenově jdeme jinou cestou. V-PROTEIN má zdaleka nejlepší poměr cena / výkon na trhu veganských proteinů: Náš nový veganský protein je nejen neuvěřitelně chutný a velmi kvalitní, ale také neuvěřitelně férový.
Veganský proteinový prášek: Trvale udržitelný a produkovaný v Německu
Náš proteinový prášek se vyrábí z místně vyráběných surovin z Německa: počínaje kultivací žlutého hrachu a dalším zpracováním na hráškovou bílkovinu až po výrobu veganského proteinu - celá tvorba hodnot veganské bílkoviny probíhá výhradně v Německu. To podporuje místní ekonomiku a aktivně chrání životní prostředí díky krátkým dopravním trasám. Žlutý hrášek jako kvalitní surovina pro náš veganský proteinový prášek nemusí být zaléván uměle ani nepotřebuje umělé hnojivo pro svůj růst.
Ekologická stopa jiných bílkovin je mnohokrát vyšší než u našich veganských bílkovin. Například 1 litr mléka, tj. surovina pro syrovátkový proteinový prášek, již vyžaduje 1 000 litrů vody (pro krávy, pícniny, další zpracování atd.). K tomu se přidávají zvýšené energetické požadavky a emise CO2, znečištění podzemních vod hnojem a živočišným průmyslem. O etické stránce produkce mléka ani nemluvě. O šťastných krávách si můžeme nechat zdát. Naproti tomu při produkci našeho lahodného, férového a vysoce kvalitního veganského proteinového prášku netrpí krávy ani životní prostředí. Rozhodněte se pro náš veganský protein, a tím podpořte udržitelný produkční cyklus bez zvířat a celkově podporující budoucnost.
Optimální tolerance a 100% vegan: protein pro každého
Při vývoji našeho veganského bílkovinného prášku jsme přistoupili k holistickému přístupu, který daleko přesahuje vynikající výživové hodnoty a lahodnou chuť. Pro náš veganský proteinový prášek - veganský protein - jsme záměrně vybrali vysoce kvalitní izolát hrachového proteinu, protože je velmi dobře tolerován a snadno stravitelný.
Žlutý hrášek, ze kterého vyrábíme náš vysoce kvalitní veganský protein, je přirozeně stoprocentně bezlepkový a neobsahuje žádné antinutrienty nebo fytoestrogeny (jako je například sójový protein). V našem veganském proteinovém prášku používáme pouze nealergenní přísady, takže si každý může veganské bílkoviny bezpečně užít. Zejména lidé, kteří dříve konzumovali proteinový prášek ze živočišných produktů, např. syrovátkové, a kvůli nesnášenlivosti jako jsou zažívací potíže nebo podráždění kůže (zarudnutí atd.), hledající optimálně kompatibilní veganský proteinový prášek, najdou v našem proteinu tu nejlepší a nejchutnější volbou.
Obecné informace o V-PROTEIN
Při vývoji V-PROTEINU jsme si stanovili velmi vysoké cíle. Nutriční požadavky, které musely být splněny, byl vysoký obsah bílkovin, perfektní biologická hodnota a nízký obsah tuku. Abychom udrželi seznam složek „čistý“, upustili jsme od sóji a cukru. Dalším hlavním zaměřením našeho 1,5letého vývoje bylo zjevně nejen dosažení optimálních nutričních hodnot, ale také vytvoření 100% veganského proteinového koktejlu se senzačně lahodnou chutí. Děláme z „vegan“ jednoduše „chutné“! S V-PROTEINEM se nám podařilo vyvinout první rostlinný proteinový prášek, který může snadno převzít chuť klasického syrovátkového proteinu. Kromě klasik, jako je čokoláda a vanilka, je V-PROTEIN k dispozici také v ovocných verzích, jako jsou jahody a banány, a nabízí širokou škálu lahodných variací s celkem 7 různými příchutěmi.
Během vývojové fáze bylo testováno mnoho různých rostlinných proteinů, jako je rýžový, konopný nebo slunečnicový protein. Jako nejlepší zdroj bílkovin pro náš veganský protein jsme vybrali vysoce kvalitní izolát hrachového proteinu. Tato surovina se získává ze žlutého hrachu, který se pěstuje a zpracovává v Německu, čímž se šetří zdroje a aktivně chrání životní prostředí. Pokud jde o chuť z rostlinných bílkovinných prášků, existují velké rozdíly - s nimiž jste se možná již seznámili. Zapomeňte tedy na vše, co jste se dozvěděli o veganských proteinech, a od nynějška si užívejte smetanové, neuvěřitelně chutné proteinové shakey.
V-PROTEIN | Veganský protein obsahuje cenné přírodní železo
Jako zdroj bílkovin pro náš V-PROTEIN používáme žlutý hrášek z Německa. Obsahuje nejen vysoce kvalitní bílkoviny, ale je také bohatý na minerály a stopové prvky, jako je železo a zinek. Železo ve veganské nebo vegetariánské stravě hraje obzvláště důležitou roli. Protože maso je z jídleníčku vynecháno, může to vést k nedostatečnému příjmu železa. Proto se veganům a vegetariánům doporučuje, aby jedli ořechy, semena, zeleninu a luštěniny bohaté na železo. Když je žlutý hrášek jemně zpracován na proteinový prášek, jeho obsah železa se koncentruje, a je proto vynikajícím zdrojem rostlinného železa.
1 koktejl V-PROTEIN (30 g prášku) obsahuje přibližně 6 mg železa, a tak významně přispívá k pokrytí denních potřeb (10-15 mg). Biologická dostupnost železa z rostlinných zdrojů je o něco horší než z masa. Současný příjem přírodního vitamínu C může 3-4krát zlepšit příjem rostlinného železa. S lahodným koktejlem z čerstvého ovoce bohatého na vitamín C a částí V-PROTEINU si můžete být jisti, že přispějete k tomu, aby vaše tělo dokázalo optimálně využít železo, které obsahuje.
Biologická hodnota proteinu - srovnání veganské bílkoviny
Hodnota zdroje bílkovin ukazuje, jak dobře může být protein z potravy absorbován lidským tělem. První věc, kterou je třeba zvážit, je, kolik proteinu je stráveno/využito a kolik je nestráveno a vyloučeno. Existují drobné odchylky, které se primárně týkají toho, jak izolovaný je příslušný protein v potravě. Například je stráveno pouze asi 75% pšeničného proteinu obsaženého ve snídaňových cereáliích, zatímco náš vysoce kvalitní izolát hrachového proteinu je stráven z 98 až 99%, tj. tělem absorbován.
Aminokyselinový profil proteinu je druhým kritériem pro hodnocení jeho biologické hodnoty. Za tímto účelem Světová zdravotnická organizace (WHO) analyzovala, které aminokyseliny tělo potřebuje a v jakém množství a vytvořila referenční profil aminokyselin. Pro každou aminokyselinu z referenčního profilu se stanoví, jak vysoká je její koncentrace v proteinu. Pro biologickou hodnotu je rozhodující vztah mezi první limitující aminokyselinou a referenčním profilem.
Náš izolát hrachového proteinu má vysoké procento argininu a vysoký obsah esenciální aminokyseliny lysin. Na druhé straně je protein o něco slabší v aminokyselinách methioninu a tryptofanu a dosáhl by pouze hodnoty PDCAAS 76. Cíleným přidáním esenciálních aminokyselin methioninu a tryptofanu jsme zdokonalili aminokyselinový profil našeho V-PROTEINU a dosáhli tak nejlepší možné biologické hodnoty PDCAAS 100.
U V-PROTEINU je diskuse o biologické hodnotě rostlinných proteinů minulostí, protože jsme tento bod konečně vyřešili.
Jak jsme PDCAAS spočítali?
PDCAAS znamená „protein digest amino acid score“ – tedy bílkovinová stravitelnost a aminokyselinové skóre. Údaje o vstřebatelnosti známe pro jednotlivé zdroje proteinů z odborné literatury, protože všechny druhy se dříve experimentálně testovaly na zvířatech (konkrétně myších). Druhá část aminokyselinové skóre je dána dle referenčního profilu stanoveného WHO. My jsme se konkrétně orientovali podle profilu pro 2-5 leté děti, které pro svůj vývoj potřebují nejvíce bílkovin v době růstu těla. Obě čísla se následně vynásobí a výsledek je skóre PDCAAS. V našem případě 100, stejně jako u syrovátkového proteinu.
Vegan-Protein timing - nejlepší čas pro V – PROTEIN shake
Ti, kteří pravidelně cvičí a budují svaly pomocí silového a vytrvalostního tréninku, mají výrazně vyšší potřebu bílkovin než lidé, kteří hodně sedí nebo nejsou ve sportu aktivní. Tento vyšší požadavek na bílkoviny by měl být zohledněn při každém velkém jídle, tj. snídani, obědě a večeři. I když existuje mnoho potravin bohatých na rostlinné bílkoviny na oběd a večeři (luštěniny, jako jsou fazole, čočka nebo cizrna), výběr pro snídani je ve veganské oblasti omezený. Doporučujeme proto k vaší snídani přidat V-PROTEIN shake jako extra porci bílkovin. Můžete samozřejmě také zamíchat V-PROTEIN do müsli nebo ovesné kaše, nebo jej použít k přípravě lahodného smoothie. Důraz by měl být kladen na konzumaci alespoň 30 g bílkovin se snídaní.
Další důležitý čas pro příjem bílkovin je kolem tréninku. I když jste optimálně zásobeni základními BCAA a EAA, V-PROTEIN shake po tréninku je tou správnou volbou. Náš V-PROTEIN představuje základ pro optimální budování svalů a podporuje vaši regeneraci. Po tréninku tělo zlepšuje vstřebávání bílkovin. Chcete-li plně využít tohoto časového okna, měli byste rozhodně vypít V-PROTEIN shake během prvních 2 hodin po tréninku.
Pokud se při večeři bílkovin nedostává nebo pokud jste dosud nedosáhli svého denního požadavku na bílkoviny, je V-PROTEIN shake před spaním naprosto rozumnou volbou. Kromě duševní relaxace se během spánku obzvláště regenerují svaly a pasivní muskuloskeletální systém (meziobratlové ploténky, vazy, šlachy, klouby). K tomu potřebuje tělo vhodné stavební bloky ve formě aminokyselin. Rostlinný protein v V-PROTEIN shakeu je tělem pomalu tráven a rozkládán na jednotlivé aminokyseliny. Takže jste optimálně zásobováni proteinem po celou noc.
Veganský protein pomocník na cestě za budováním svalů a snižováním tělesného tuku
Žádné budování svalů nejde bez bílkovin! Pokud chcete budovat svaly rychle, musíte nejen nastavit vhodné stimuly pro budování svalů v tělocvičně prostřednictvím cíleného tréninku, ale především musíte poskytnout tělu ty správné stavební kameny pro nový růst svalů prostřednictvím nabídky vysoce kvalitních bílkovin. Pokud chcete budovat svaly efektivně, měli byste konzumovat nejméně 1,5 g proteinu na kilogram tělesné hmotnosti, ideálně 2 g. Osoba, která váží 80 kg a chce rychle vybudovat svaly, by měla vzít 160 g proteinu denně. Pomocí našeho V-PROTEIN můžete dodat svému tělu další bílkoviny rychle, efektivně a samozřejmě lahodným způsobem, který pokryje vaše každodenní potřeby.
Cílem účinné stravy na hubnutí je co nejrychlejší ztráta tělesného tuku při zachování vybudovaných svalů. Spalováním více kalorií denně, než přijmete jídlem, musí tělo čerpat ze svých energetických rezerv, tj. tělesného tuku. Kromě odbourávání tělesného tuku pro dodávání energie se tělo přirozeně také snaží snižovat své energetické požadavky. Každý kilogram vytvořené svalové hmoty vyžaduje každý den dalších 100 kcal, takže pro tělo s nedostatkem kalorií je logické snížit nepotřebnou svalovou hmotu. Pokud jíte příliš málo bílkovin ve stravě, je přirozené, že tělo rozkládá svaly a používá uvolněné aminokyseliny k pokrytí kalorických potřeb.
Z tohoto důvodu je ve stravě velmi důležité jíst dostatek bílkovin, abyste účinně chránili náročně budované svaly před rozpadem. Optimální příjem bílkovin ve stravě je 2,5 g na kilogram tělesné hmotnosti. Proto by osoba s hmotností 80 kg měla konzumovat v hubnoucí fázi 200 g bílkovin. Ve veganské stravě je výběr potravin bohatých na bílkoviny, ale zároveň nízkotučných a nízko-uhlohydrátových, jednoznačně omezen. S naším V-PROTEINem máte ve své stravě optimálního dodavatele bílkovin. V – PROTEIN shake poskytuje vašemu tělu vysoce kvalitní bílkoviny bez konzumace zbytečných kalorií.
Veganský protein jako lepší alternativa k syrovátkové bílkovině
Pro fitness sportovce byl dříve výběr omezen na živočišnou syrovátkovou bílkovinu a rostlinnou sójovou bílkovinu. V oblasti fitness se syrovátková bílkovina stala standardem, protože má obvykle dobrou chuť a byla považována za kvalitnější než živočišná bílkovina. Mnoho sportovců má však problémy se stravitelností syrovátkové bílkoviny a způsobuje jim problémy na pokožce a nadýmání. Dnes víme, že syrovátkový protein stimuluje tvorbu mazu v těle, což zase vede ke zvýšenému výskytu problémů na pokožce. Vedle toho má mnoho lidí problémy s trávením syrovátkové bílkoviny. Laktóza (mléčný cukr) obsažená v syrovátce vede k zažívacím potížím.
Stále více lidí se proti syrovátkové bílkovině rozhoduje kvůli jejich špatné toleranci a zvažuje čistě rostlinný proteinový prášek. V posledních letech bylo přidáno mnoho nových zdrojů veganských proteinů, takže dnes máte široký výběr různých proteinových prášků. U veganských bílkovin však existují také velké rozdíly v kvalitě - zejména pokud jde o hodnotu a chuť. S naším vysoce kvalitním izolátem hrachu z Německa jsme vybrali nejlepší zdroj rostlinných bílkovin pro V-PROTEIN. Náš V-PROTEIN je hypoalergenní a má vynikající snášenlivost. Jak již bylo zmíněno, specificky jsme vylepšili aminokyselinový profil našeho veganského proteinu esenciálními aminokyselinami methioninem a tryptofanem, abychom dosáhli dokonalé biologické hodnoty PDCAAS 100 - stejné hodnoty, jaké obvykle dosahuje syrovátkový protein. Co se týče chuti, udělali jsme průlom naší mnohaletou zkušeností v oblasti rostlinných bílkovin a vyvinuli jsme V-PROTEIN, 100% veganský protein, který lze snadno srovnávat s klasickou syrovátkovou bílkovinu.
Pokud při porovnávání syrovátkového proteinu a veganského proteinu vezmete v úvahu také celý výrobní řetězec, musíte zjistit, že celková spotřeba zdrojů syrovátkového proteinu je mnohonásobně vyšší. Mléko pro syrovátkovou bílkovinu je obvykle produkováno problematickým průmyslovým zemědělstvím, kde se pro zvířata používá obrovské množství vody a krmiva. Přešlechtěné dojnice jsou krmeny zvláštním koncentrátem, který se zase pěstuje na polích v monokulturách. Žlutý hrášek pro náš V-PROTEIN se naproti tomu pěstuje v Německu bez hnojiv nebo dalšího zavlažování. Z pole do konečného produktu se pro hrachovou bílkovinu používá pouze zlomek vody a zdrojů. Z našeho pohledu je proto náš V-PROTEIN jednoznačně lepší a udržitelnější volbou ve srovnání se syrovátkovou bílkovinou.
Čemu věnovat pozornost při koupi veganského proteinu
Při výběru dobrého veganského proteinového prášku je třeba nejprve hledat rostlinný protein, na kterém je produkt založen. V případě nesnášenlivosti nebo jiných trávicích problémech jsou vyloučeny produkty se sójovým proteinem, pšeničným nebo lupinovým proteinem. Nejlepší zdroj rostlinných bílkovin je hrachový protein, protože je optimálně tolerován, má velmi dobrý profil aminokyselin a nízký obsah tuku. Protože u veganských proteinů existují velké rozdíly v kvalitě, je třeba před nákupem zkontrolovat, zda výrobce uvádí původ příslušného proteinu. Pro náš V-PROTEIN používáme prémiový protein vyrobený ze žlutého hrachu, který se pěstuje a zpracovává výhradně v Německu. Náš V-PROTEIN se samozřejmě vyrábí také výhradně v Německu podle nejpřísnějších výrobních a hygienických pokynů.
Dobrý veganský protein by měl mít obsah bílkovin nejméně 70 g na 100 g. Některé rostlinné proteiny, jako je lupinový nebo konopný protein mají přirozeně obsah bílkovin jen asi 40-50 % a místo toho významně vyšší podíl tuku a uhlohydrátů. Pokud si chcete koupit veganskou bílkovinu pro svou stravu, je o to důležitější, že bílkovinový prášek, kromě zvláště vysokého obsahu bílkovin, nemá žádné zbytečné kalorie ve formě uhlohydrátů a tuků.
Kromě vysokého obsahu bílkovin je rozhodujícím kritériem pro veganské bílkoviny biologická hodnota. Aminokyselinový profil příslušného proteinu poskytuje informaci o koncentraci, ve které jsou jednotlivé esenciální a neesenciální aminokyseliny v proteinu přítomny. U veganského proteinu jsou esenciální aminokyseliny lysin, methionin a tryptofan obvykle nižší. Náš V-PROTEIN má přirozeně vysoký obsah lysinu a měl by biologickou hodnotu 76. Přidáním methioninu a tryptofanu jsme specificky vylepšili profil aminokyselin, a tak jsme dosáhli nejlepší možné hodnoty 100.
Od roku 2013 si firma dala za cíl jako první na trh přivádět doplňky stravy produkované eticky a udržitelně. Proto je standard této firmy jasný - pouze kvalitní, v Německu produkované, veganské doplňky stravy a produkty pro sport. V současnosti je tento trend k dispozici už úplně všem - ať už profi sportovcům, amatérům nebo i úplným nesportovcům. A z toho profitují zvířata a příroda! Nyní nabízí tato 100 % veganská firma své produkty i vám. S téměř deseti lety zkušeností s veganskými doplňky stravy, proteiny, BCAA, EAA,.... je pro vás tím pravým partnerem pro zdravý rozvoj.